Oțetul de mere

Oțetul de mere este folosit ca remediu natural in numeroase probleme de sanatate: de la reglarea glicemiei, scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului, pana la sustinerea sistemului imunitar, calmarea durerilor, vindecarea si dezinfectarea ranilor, inclusiv cele din acnee. Si nu in ultimul rand, otetul de mere este de mare ajutor in procesul de slabit.

Detoxifierea organismului

Otetul de mere contine enzime, minerale si vitamine ce faciliteaza activitatea ficatului si detoxifierea organismului. Pentru a profita de acest beneficiu este suficient sa bei un pahar cu apa in care ai diluat o lingurita de otet de mere, inainte de o masa principala.

Otetul de mere regleaza glicemia

O serie de studii au demonstrat ca o cura cu otet de mere poate fi o modalitate buna de a mentine sub control glicemia (nivelul zaharului din sange). Consumul a 2 lingurite de otet din cidru cu apa a permis o imbunatatire a sensibilitatii la insulina cuprinsa intre 19% si 34%. Explicatia: otetul de mere scade indicele glicemic al alimentelor si blocheaza activitatea unei enzime (amilaza), care transforma amidonul in glucoza.

Lasa un comentariu

All fields marked with an asterisk (*) are required

X